Den ultimate vape guiden! - SmokeLab

Vape guide - Dette burde du vite!

Vaping enheter har med årene fått flere smarte funksjoner og en rekke type vape enheter har blitt introdusert til markedet, og for veldig mange blir man forvirret når man skal sette seg inn i vaping for første gang. Hvis du skal kjøpe vape i en butikk for første gang så er det heller ikke alltid like lett fordi de aller fleste vape butikker tilbyr produkter som vil være populære for vaping eksperter og entusiaster.

Så, hva slags type vapes kan du kjøpe i butikken i dag? Hvilken type vape er best for en erfaren røyker som ønsker å slutte å røyke? Hvilken vape skal du kjøpe dersom du har røyket med vape i en periode og ønsker noe med mer funksjoner? Dette er noen av spørsmålene denne bloggen skal besvare!

POD Systemer

SMOK Nord 2Nord 2 Kit (By SMOK)

Hva er en Pod system?

En pod system er en vaping enhet som lagrer e-juice i en plastikk kapsel som byttes ut når den er tom, eller kan fylles med e-juice. En pod har vanligvis en påfyllingsport for e-juice (vape smak) på siden og aktiveres ved å inhalere, og vipps så kan du starte å røyke. Dette er den perfekte enheten for nybegynnere fordi den krever veldig lite vedlikehold.

Fordeler med Pod systemer

Største fordelen med Pod vaping enheter er at den er utrolig enkel i bruk. Alt du trenger å gjøre er å sørge for å lade batteriene, sørge for at det er e-juice i kapselen og bytte ut coil eller pod innimellom. Til sammenligning med en vape tank hvor du ofte må demontere hele enheten for å bytte ut coil delen vil det være mye lettere med en Pod enhet.

Av alle de forskjellige vape typene, er pod enheten den som er laget for å levere den beste røyke opplevelsen med nikotin salt e-juice. Her kan du forvente at pod enheten vil gi den samme, eller nærmeste, røyke opplevelsen som du vil ha med en tradisjonell sigarett.

Ulemper med Pod enheter

Hoved ulempen med pod vaping enheter er at de kun fungerer med tankene som er laget for den spesifikke modellen du kjøper. Noen pod enheter gir deg fleksibilitet til å velge mellom ulike coils slik at du får endret røykeopplevelsen din. 

Hvem burde kjøpe Pod enheter?

Pod vape enhet er den beste typen vape å kjøpe dersom du er en erfaren røyker som ønsker å bytte over til vaping eller e-sigaretter. På grunn av tett luftgjennomtrekk og optimalisering av nikotin salt e-juice, vil ingen andre vaping enheter gi deg en røykeopplevelse i nærheten av den du får med en pod enhet. Pod enhet er også et bra valg for deg som har erfaring med vape røyking og ønsker en ny enhet for å redusere e-juice inntaket.

Pod Mods

What Is a Pod Mod?

A pod mod is a vaping device that combines the simplicity and convenience of pod-based vaping with some of the advanced features of a full vape mod. With a pod mod, you get the easy filling of a pod system along with the ability to dispose of the pod when cleaning it is no longer practical. However, the more advanced features make a pod mod an excellent step-up device for vapers who have gained some experience and are looking for a richer vaping experience.

Fordeler med Pod Mod enheter:

Pod-baserte vaping enheter er ekstremt populære i vaping miljøet i disse dager, og for den grunn, er det her de aller største vape produsentene som Innokin og SMOK fokuserer deres produkt utvikling. Sammenlignet med tradisjonelle pod systemer, vil pod mod tilby betydelig bedre batteri kapasitet og røyk. Pod mod enheter tilbyr også funksjoner som variabel styrke, justerbar luftgjennomgang og er kompatible med flere typer coils.

Ulemper med Pod Mods

Desto flere funksjoner en vape enhet har desto mer kompleks blir den. I tillegg kan enkelte Pod mods produsere så mye røyk under vaping at de ikke er optimale for nikotin salt e-juice type smak. På grunn av det anbefaler vi ikke Pod Mods til nybegynnere.

Hvem burde kjøpe en Pod Mod?

En Pod mod er optimal for deg som har brukt en enklere type e-sigarett eller pod i en stund, og ønsker noe med mer funksjoner og som tilbyr vaping med høyere volt/styrke. Her vil du få en rekke funksjoner som gjør vaping opplevelsen spennende.

Vape Pen

Hva er en vape penn?

En vape penn er en påfyløbar vaping enhet med en sylindrisk form. Vape penner er veldig små i størrelse og enkelt å ta med seg rundt. Noen er formet som en sigarett mens andre er formet som en vanlig kulepenn. Vape penner tilbyr røykere en tilsvarende røyke opplevelse som man har med tradisjonelle sigaretter, og det er akkurat det mange ser etter.

Fordeler med vape penner

En av flere fordeler med en vape penn er dens form og størrelse. Det er som tidligere nevnt utrolig lett å ta med seg en vap penn når man går ut da den har plass i både lommer og vesker. Mange liker også at man får den samme opplevelsen som å røyke tradisjonelle sigaretter fordi den holdes på lik måte. Vaping penner har eksistert så lenge at store leverandører som Innokin har hatt tid til å utvikle produktene sine til nær perfeksjon. I dag er vape penner en av de mest kjente metodene for vaping, og selv om vape penner er små i størrelse tilbyr mange modeller bra batteritid og mye røyk uten å være like komplekse som vape mods.

Ulemper med vape pener

Selv om vape penner tilbyr bedre styrke enn vanlig pod-baserte enheter, mangler de som regel flere funksjoner som du finner i en pod mod eller en vape mod. I andre vaping enheter vil man for eksempel finne funksjoner som fullt justerbar styrke (volt), og det finner man ikke i vape penner.

Hvem burde kjøpe vape penner?

En vape penn kan være den ideelle vaping enheten for eg som vil ha noe som tilbyr en unik vaping opplevelses. Ikke bare gir den en tilsvarende røyke opplevelse som tradisjonelle sigaretter, men vape penner tilbyr også relativt kraftige enheter uten å være vanskelig i bruk.

Vape Mods

GeekVape Vape ModGeekVape Aegis Legend 2

Vaping - Flere alternativer

Hva er vape mods?

Vape mods er ofte de største og kraftigste vaping enhetene på markedet. Med en stor og klumpete design og rike funksjoner egner de seg best til de med vaping erfaring som vil ta vaping til det neste nivået.

Fordeler med vape mods

Hvis du ønsker å eie en vaping enhet som tilbyr det beste innen batteritid og styrke så vil du gå for en vape mod. Enkelte vape mods kommer med en styrke på 100-200 watt og vil ofte vare deg en hel dag med aktiv vaping uten at du trenger å lade batteriet. 

Ulemper med vape mods
Den klare ulempen med vape mods er at de ofte har så mange funksjoner at de blir vanskelig å ta i bruk for mange som ønsker å sette i gang med vaping.

Hvem burde kjøpe en vape mod?

Du burde kjøpe en vape mod hvis du ønsker mest røyk når du røyker, sterkeste smak fra e-juice og lengst batterilevetid en vape enhet kan tilby. Når du bruker en vape mod er du ikke lenger begrenset til en spesifikk type tank eller atomizer, så en vape mod kan virkelig være en vaping enhet som kan vokse med deg og dine vaping behov.

E-sigarettVape guide