GUIDE: Hvordan rengjøre Vape Pods (Steg for Steg) - SmokeLab

Eier du en Vape Pod system og er usikker på hvordan du rengjør den?

Slik rengjør du din vape pod

Vape Pod systemet er det beste innen vaping for de som ønsker å få mest ut av kraftig nikotin salt e-juice som de aller fleste innen vaping foretrekker. Vape Pod systemet er også det som trender mest innen vape miljøet med dens kompakte størrelse i tillegg til at de er billig i pris sammenlignet med de andre større modellene.

I denne artikkelen vil du lære et par triks for hvordan du kan holde vin Vape Pod ren, og optimal for vaping med god smak fra e-juice. Når du bruker en Vape Pod begynner enheten å produsere en brent smak etter mye bruk, men det betyr ikke at Vape Pod eller coil enheten er ødelagt. Mest sannsynlig betyr det at din coil er dekket med rester fra e-juice du har røyket under vape sesjonen. Ved å rengjøre coil vil du i de fleste tilfeller oppleve den som ny og få gode vape sesjoner.

Før vi hiver oss på hvordan du best rengjør din Vape Pod og din coil burde du ha en forståelse for hvorfor rester av e-juice legger seg på coilen og hvordan det påvirker din vape opplevelse. 

En av våre favoritter innen Vape pods er:

Hvorfor legger e-juice seg i din Vape Pods? 

Grunnen til at e-juice rester legger seg i din Vape Pod er at ikke all e-juice i Vape Poden gjøres om til røyk når du varmer opp din e-juice under røyking. Det som blir igjen av e-juice i tanken vil ende med å sette seg fast i din coil istedenfor å gjøres om til røyk. Over tid vil laget med e-juice bli tykkere og dekke hele varmeelementet. På dette tidspunktet vil du smake brent e-juice når du røyker og mange vil da tro at Vape poden er ødelagt.  

Hvordan forhindre at e-juice fester seg på coilen?

Det er sukkerfri søtningsmiddelet sukralose som fester seg på coilen. Dessverre inneholder de aller fleste e-juice smak ingrediensen sukralose, fordi veldig mange av vapere foretrekker søtningsmiddelet i sin e-juice.

Legg gjerne merke til om e-juicen du røyker i dag gir smak av godteri, snacks, frukt eller bakst og om e-juicen etterlater et søtt lag på leppene dine under vaping. Det er alle indikatorer på at e-juicen din inneholder sukralose. Sukralose korter ned levetiden på din Vape Pod fordi søtningsmiddelet ikke gjøres om til ren røyk når det blir utsatt for varme. Istedenfor smelter sukralosen til noe som ligner på karamell i liket med når du smelter sukker. Du vil smake noe av sukralosen når du røyker med e-juice som har ingrediensen, men det meste vil bare ligge igjen over coilen, og vil med tid påvirke smaken. 

Det beste du kan gjøre for å forhindre at e-juice rester legger seg over coilen er å bytte helt til e-juice uten søtningsmiddelet sukralose. Da vil du oppleve av din Vape Pod får lenger levetid uten å måtte bytte ut coil. Ønsker du fortsatt å røyke e-juice med søtningsmiddelet sukralose, så må vi se på hvordan du rengjør din Vape Pod. 

Hvordan rengjøre din Vape Pod: Steg for steg

Hvorfor er det viktig å vite hvordan du kan rengjøre din Vape Pod? Grunnen til det er at bortsett fra e-juice rester som legger seg på coilen, er det ingenting annet som kan forårsake at den produserer brent smak. Brent ettersmak når du røyker Vape Pod er helt enkelt skapt av rester fra e-juice, men hvis du rengjør godt vil du oppleve at din coil er like bra som ny. 

Legg merke til at i noen Vape Pod systemer, vil coilen ikke være mulig å demontere, og dermed vil den ikke kunne byttes. Der vil du finne at det er vanskeligere å rengjøre en Vape Pod fordi e-juicen kan kun gå inn og ut gjennom en veldig liten hull for pafylling. Med andre ord er det betydelig lettere å rengjøre en Vape Pod hvis den har en coil som kan demonteres. 

Her er noen punkter du burde lese før du rengjør din Vape Pod:

  • Fyll en stor bolle med veldig varmt vann, men ikke kokende vann fordi Vape Pod er laget av plast og da vil det smelte.
  • Du må åpne din Vape pod´s påfyllingslokk. Hvis din Vape Pod har en demonterbar coil, så fjerner du coilen også. Plasser begge enhetene i vannet, men legg merke til at Vape Poden noen ganger vil flyte i vannet. Da må du bare holde Vape Poden nede i vannet til den fyller seg med vann og holder seg nede i bunnen av bollen.
  • Rist Vape Pod og coil i vannet for å bryte fra e-juicen som har satt seg i coilen. Når du ikke lenger ser at mørke e-juice rester kommer ut av Vape Poden så vet du at din Vape Pod er ren.
  • Tøm bollen og fyll på med ny fersk varmt vann. Fortsett å riste på Vape Poden i bollen for å riste av mer av e-juice smaken som sitter igjen. Når det ikke lenger kommer mørke e-juice resten ut av Vape Pod coilen så er den ren.
  • Fjern Vape Pod og coilen fra vannet og la det tørke. Tips er å riste Vape Poden med et håndkle slik at du får ut det meste av vannet, også lar du enhetene luft tørke. Det kan ta noen timer før du kan bruke Vape Poden igjen.

Hvis du med varmt vann ikke klarer å rengjøre Vape Poden slik at e-juice restene som har satt seg i coilen fjernes så kan du prøve med alkohol. Bruk sterk alcohol som er trygt å drikke som for eksempel vodka. Vodka er et mye mer effektivt rengjøringsmiddel enn vann for å fjerne e-juice resten fra Vape Pod og coil.

Vil rengjøring av Vape Pod alltid fjerne brent e-juice smak?

Det siste du trenger å vite er at å rengjøre din Vape Pod vil fjerne brent e-juice smak kun hvis det e-juice-rester som dekker coilens overflate som er rotårsaken til at du får brent e-juice smak når du røyker. Det er også mulig at det er wicken som er ødelagt, og i det tilfellet må du bytte ut din Vape Pod eller coil, avhengig av hvilken Vape Pod du har.

En coil´s wick kan brenne hvis whicken ikke er helt våt, eller fuktig, når du vaper. Det kan for eksempel skje hvis du røyker med en tom Vape Pod (uten e-juice) fordi du har glemt å fylle på med e-juice smak. Det kan også skje hvis du begynner å røyke med en gang du har installert en ny Pod eller coil. Når du bytter coil er det viktig at du venter noen minutter før du begynner å røyke.

Med erfaring vil du lære når du må rengjøre hvilken del av din Vape Pod, men hvis du trenger råd så er det bare å kontakt oss så vil vi hjelpe deg.

E-sigarettVape guide