Vannpipe Varmefordeler Vs Folie - SmokeLab

Vannpipe Folie eller Varmefordeler: Sammenligning

I denne bloggen fokuserer vi på de to vanligste metodene for varmefordeling:

  1. Vannpipe aluminiumsfolie
  2. Heat Management Device (Varmefordeler for vannpipe)

Begge metodene for varmefordeling kan produsere gode røykesesjoner og opplevelser, men hver av metodene har naturligvis sine fordeler og ulemper. La oss sammenligne! 

#1: Pris:

En vannpipe varmefordeler av god kvalitet kan koste opp mot 499 NOK (SmokeLab Premium Varmefordeler), som kan være en i øverste laget for deg som er ny til vannpipe. Men, med det sagt så vil en varmefordeler av god kvalitet komme deg til nytte i mange år.

Til sammenligning kan du også bruke vannpipe aluminiumsfolie som vil koste deg ca. 69 NOK og vil vare i ca. 50 vannpipe sesjoner (litt avhengig av hvilken du kjøper).

#2: Forberedelser:

Hvis du er ute etter noe lett å bruke så er vannpipe varmefordeler det du burde gå for. Hensikten med en vannpipe varmefordeler er ikke bare å erstatte aluminiumsfolie, men også å redusere vedlikehold rundt bruk av vannpipe smak og kull før, under og etter en røykesesjon. Her er det bare å varme kullet og plassere det i varmefordeleren, og nyte vannpipen din!

På den andre siden vil vannpipe aluminiumsfolie kreve mer forberedelser og ikke minst ferdigheter i hvordan du skal sette den opp. Her skal du vite akkurat hvordan du best pakker en vannpipe hode med folie og hvordan du best pirker hull i folie for maksimal opplevelse.

#3: Kull vedlikehold:

Det er i denne delen av røykesesjonen en varmefordeler virkelig er overlegen sammenlignet med vannpipe folie. Bruker du en varmefordeler (heat management device, også kjent som HMD) så trenger du kun å snu på kullet en gang eller to under røykesesjonen. Til sammenligning vil kullet lage varme spotter på folie som krever at du ofte snur og flytter på kullet slik at det ikke forblir på samme sted under røykesesjonen, og slik at den varme delen av kullet alltid er nederst.

 #4: Fordeling av varme

En vannpipe varmefordeler gjør en utmerket jobb med å beskytte kullet på alle sider og vil derfor resultere i at kullet varer deg lenger. Det betyr at du i praksis bruker mindre kull når du røyker sammenlignet med når du bruker vannpipe folie.

Med vannpipe folie vil du være mer avhengig av omgivelsene dine. Dersom du har en vifte i nærheten eller er i et miljø med vind så kan det alene resultere til at du får dårligere effekt av kullet og at kullet brukes opp mye raskere.

#5: Rengjøring

Med en vannpipe fordeler er du nødt til å vente til at enheten blir kald før du kan ta på den. I tillegg blir du nødt til å skrape av eventuell vannpipe smak som brenner seg fast i bunnen. Med andre ord vil det være mye lettere å rengjøre vannpipen ved bruk av folie.

Oppsummering:

Som sagt har begge metoder for varmefordeling sine fordeler og ulemper. Med en vannpipe varmefordeler vil du spare tid, bruker mindre kull og få generelt bedre røykeopplevelse enn når du bruker vannpipe folie. Til sammenligning vil det være lettere for deg å rengjøre vannpipen din ved bruk av folie istedenfor varmefordeler.

Vi anbefaler at du kjøper en varmefordeler slik at du slipper å bruke mye tid på forberedelser, kjøpe mye kull og fokusere mye på å flytte på kullet når du røyker. Da kan du faktisk fokusere på å nyte din vannpipe sesjon uten å tenke på folie.

Hvordan bruke vannpipeVannpipe