Vannpipe GUIDE: 3 Steg for rengjøring av vannpipe - SmokeLab

Vannpipe GUIDE: Slik rengjør du en vannpipe

Vannpipe i Norge øker i popularitet og vi har lagt merke til at flere av våre kunder ikke er sikre på hvordan de skal rengjøre en vannpipe. En ting vi kan være klare på er at du ikke skal rengjøre din vannpipe i oppvaskmaskin eller vaskemaskin, men for hånd. 

Dette er en guide til det vi i SmokeLab Norge mener er den beste rengjøringsmetoden av vannpipe. Med en god vannpipe rengjøringsrutine kan du ikke bare forlenge holdbarheten til din vannpipe, men også forhindre at dine neste sesjoner har med ettersmak fra tidligere sesjoner. Dette er noe du spesielt vil unngå dersom du benytter deg av ulike type smak.

Vi anbefaler en enkel og rask rengjøring etter hver sesjon (ikke etter hver vannpipe hode, men når du er ferdig med vannpipen for dagen). I tillegg til hurtig rengjøring etter hver sesjon anbefaler vi at du går gjennom en mer grundig rengjøring av vannpipe en gang i måneden. Rengjør du din vannpipe regelmessig vil du merke økt holdbarhet og til større grad unngå rust på din vannpipe dersom du ikke har en rustfri vannpipe.

Pipe: Her anbefaler vi at du åpne vannkranen på varmtvann og lar vannet renne gjennom metall pipen, og bruk rengjøringsbørsten (trykk her for å kjøpe rengjøringsbørste) til å pusse pipen helt gjennom til enden av vannpipe røret / pipen. Dytt rengjøringsbørsten inn og ut og sørg for at børsten rengjør hele pipen i ca. 1 minutt. Dersom rengjøringsbørsten ikke er like lang som vannpipe røret/pipen og du ikke får dekket hele pipen så anbefaler vi at du også dytter rengjøringsbørsten gjennom andre side av vannpipe røret. Sørg for at du får varmt vann gjennom pipen her også og repeter med rengjøring i ca. 1 minutt.

 Vase: Vask vannpipe vasen din med varmt vann og en vase børste dersom du har det. Hvis du ikke har en vase børste kan du bruke en vanlig oppvask børste og rengjøre vasen med den. Etter at du har vasket vannpipe grundig må du sørge for at det ikke er vann igjen i vasen. Vannet kan resultere i mugg og derfor anbefaler vi at du etter vask lar vasen stå og tørke.

Slange: Hvorvidt du skal vaske din vannpipe slange eller ikke avhenger helt av hvilke type vannpipe slange du bruker. De fleste vannpipe slanger (spesielt tradisjonelle vannpipe slanger) tåler ikke å bli vasket og vil derfor blir ruste dersom du vasker dem med varmt vann. Dersom du har en vannpipe slange som tåler vann, som regel slanger laget av plastikk eller silikon, så anbefaler vi at du kun rengjør slangen med varmt vann og deretter henger slangen til tørk. Ikke sett vannpipe slangen i oppvaskmaskin eller vaskemaskin da de ikke vil tåle det. Vi understreker at det er viktig at du henger vannpipe slangen til tørk etter vask.

Tobakk hode: Tobakk hode kan du rengjøre ved å skrubbe av smaken med lunken vann. Her kan du benytte deg av en liten rengjøringsbørste for å rengjøre i hullet / hullene i tobakk hodet.

Grundig rengjøring av vannpipe:

Vi anbefaler at du en gang i måneden går gjennom en grundig rengjøring av din vannpipe. I dette stadiet kan du bruke alt fra oppvask såpe, Formula 420, sitron juice eller eddik til å vase pipen, vasen og hodet (dobbeltsjekk om vannpipen tåler det). I SmokeLab liker vi å la vannpipe røret, vasen og hode ligge i vann med rengjøringsmiddel over natta for å forhindre at smaken vi har brukt i vannpipen setter seg fast i vannpipen. Slik vi du unngå at de ulike smak du røyker smaker det samme over tid.

VannpipeVannpipe guideVannpipe tips & tricks