Vannpipe Guide: Hvordan pakke vannpipe hode - SmokeLab


Vi i SmokeLab Norge har pakket en del vannpipe hoder gjennom årene, og vi vil mer enn gjerne dele våre best tips for hvordan du best pakker vannpipe smak i vannpipe hode for optimal røykesesjon. Det er flere aspekter ved forberedelse av en vannpipe som påvirker røykesesjonen, men et av de vanligste feilene vi ofte ser er at mange pakker vannpipe hode feil.

De fleste vannpiper kommer med en Egyptisk vannpipe hode som er kjent for å ha flere hull i i bunnen av hode, og hvor man plasserer smaken direkte over hullene. Vi i SmokeLab bruker som regel en "Funnel" type vannpipe hode som kommer med ett større hull i midten av hode (spiral). Du kan følge denne guiden uavhengig av hvilke type vannpipe hode du selv har fordi prosessen er ganske lik for alle typer vannpipe hoder. 

Her er noen gode tips å ta med seg når du skal pakke en vannpipe hode:

 1. Velg en vannpipe hode som passer deg best (vi bruker "Funnel" type vannpipe hoder)
 2. Legg smaken i en tallerken og miks smaken sammen slik at smaken av juicen deler seg jevnt mellom alle bladene eller steinene (avhengig av hva slags type vannpipe smak du bruker). Det er ekstremt viktig at juicen fra smaken fordeler seg jevnt for å få til en optimal sesjon. Du kan bruke dine fingre eller en pirker til å mikse smaken.
  El Badia Vannpipe Pirker
 3. Hvis du bruker vannpipe smak laget av blader anbefaler vi at du i dette steget forsikrer deg om at bladene er brutt opp i små biter. Her kan du enkelt bruke fingrene til å rive vannpipe bladene i mindre biter slik at varmen lettere kan jevnt strømme gjennom hele vannpipe hode. 
  Vannpipe smak
 4. Fyll vannpipe hode med smaken. Viktigst her er å tenke på luft gjennomtrekk og sikre at du har nok rom mellom vannpipe smaken og aluminiumsfolie eller varme fordeleren for å sikre at varmen effektivt blander seg i smaken. 
  • Strø smaken i og fyll vannpipe hode slik at du har vannpipe smak like under første kant så smaken ikke rører aluminiumsfolie eller varme fordeleren under røyke sesjonen

Vannpipe smak i hode

Strø vannpipe smaken pent i vannpipe hodet. Sørg for mellomrom mellom smaken for optimal varmefordeling.

  5. Siste steget er å legge over en aluminiumsfolie eller en varme fordeler. Vi anbefaler sterkt at du bruker en varme fordeler da du slipper å styre mye med aluminiumsfolie. Nå kan du enkelt legge varme fordeleren din på toppen av vannpipe hode, legge oppvarmet kull i varme fordeleren og vente i 3-5 minutter før du tar ditt første trekk.

   Oppsummering:

   Det er som sagt flere måter å pakke en vannpipe hode på, og hvilke som er best avhenger helt av hva du ønsker å oppnå. Dersom du ønsker å produsere så mye røyk som mulig anbefaler vi at du strør smaken i vannpipe hode og bruker en pirker til å lage godt med mellomrom mellom smaken slik at varmen får god sirkulasjon. Dersom du ønsker mer fokus på smak så anbefaler vi at du legger mer smak i vannpipe hode, pent presser ned smaken med papir og bruker en pirker til å skape luft mellom smaken for sirkulasjon av varme. 

   Hvordan bruke vannpipeVannpipeVannpipe guideVannpipe tips & tricks