Har Vape E-Juice En Utløpsdato? - SmokeLab
Vape E-Juice Smak til vape og vape pod mod

Har du noen gang tenkt på hvordan du oppbevarer din vape e-juice? Hvis du har tenkt til å kjøpe vape e-juice i større mengder er det lurt å vite hvordan du best oppbevarer din e-juice for best mulig holdbarhet. Vape e-juice har ikke en bestemt holdbarhetsdato som mat vanligvis har, men det betyr ikke at det varer for alltid. Vape e-juice er veldig volatil, og vil sakte, men sikkert endre seg med tid når den er utsatt for miljøet rundt. 

Så, går vape e-juice smak ut på dato? Selv om det ikke er noe spesifikk holdbarhetsdato på e-juice vil du legge tydelig merke til at å røyke vape med gammel vape e-juice gir en betydelig dårligere vaping opplevelse sammenlignet med å røyke e-juice fra en nyåpnet flaske. Gjennom denne artikkelen tar vi deg gjennom hvordan vape e-juice endrer seg over tid, og gir konkrete råd til hvilke tiltak du kan ta for å sikre lengst mulig holdbarhet på din vape e-juice. Først, ønsker vi å svare på det spørsmålet du kanskje kom for å få svaret på: hva er holdbarheten på vape e-juice smak?

Hvor Lenge Holder Vape E-Juice?

Generelt, kan du forvente at en flaske med e-smak vil gi deg en god vaping opplevelse helt frem til ca. 1 år fra produksjons dato. Selv om vape e-juice blir dårligere over tid betyr ikke at e-juice smaken du har lagret i over et år ikke vil smake bra eller vil være skadelig for deg. Det betyr bare at e-juice smaken din vil smake annerledes enn en helt ny flaske. Vi går mer inn i detalj senere i bloggen.

Det er vanlig at produsenter av vape e-juice markerer sine produkter med «best før» dato. Hvis du har en vape e-juice smak flaske med «best før» dato på, anbefaler vi at du forsøker å bruke opp smaken før utløpsdato. Dersom du har kjøpt en vape e-juice flaske uten utløpsdato på, er vårt tips at du selv skriver utløpsdato på flasken slik at du husker å bruke opp vape e-juicen før 1 år fra datoen du handlet e-juice flasken. 

Når vi i Smokelab Norge skriver at en flaske med vape e-juice smak vil levere optimal røyke og smaksopplevelse opp til 1 år, tar vi utgangspunkt i at flasken var laget under optimale fabrikk standard forhold og med kvalitets farmasøytiske ingredienser. De aller fleste flasker og merker av vape e-juice faller under den kategorien. Vape e-juice smak er ofte laget under svært rene forhold og inneholder det reneste av ingredienser.

Det er to typer vape e-juice som potensielt ikke har den samme kvaliteten og holdbarheten som e-juice laget i topp kvalitets fabrikk forhold:

  • Mindre mengde e-juice vape smak laget for mindre butikker.
  • E-juice vape smak som inneholder botanisk ekstrakt for smak – som tobakk ekstrakt – kan ha små partikler som legger opp til hurtigere oksidasjon.

Som nevnt over er de fleste e-juice vape smak laget i fabrikk med svært høy standard for renslighet og kvalitet av ingredienser. De fleste bruker konsentrerte naturlige og kunstige smaker istedenfor å bruke botanisk ekstrakt.

Hvorfor Er Det Viktig Med Utløpsdato På Vape E-Juice?

Det er veldig viktig å vite når vape e-juice går ut på dato fordi du kan komme i en situasjon hvor du vurderer å kjøpe e-juice smak til din vape i større mengder. Da kan det være lurt at du på forhånd vet hvor mange flasker du burde kjøpe basert på hvor mye du røyker, og hva du rekker å bruke opp før utløpsdatoen. Se for deg at din favoritt nettbutikk for vape og e-juice vape smak, www.smokelab.no, har et stort salg på e-juice for vape og du ønsker å kjøpe en bulk med e-juice vape smak. Da kan det være greit å ta noen forhåndsregler.

Selv om du ikke kjøper e-juice vape smak i store mengder, men har noen flasker liggende hjemme er det lurt å være oppmerksom på utløpsdato. Da kan du alltid sørge for at du enten bruker opp vape e-juice før den går ut på dato, eller at du kjøper ny vape e-juice smak for å få best mulig vape opplevelse.

Blir Vape E-Juice Dårlig Etter Passert Utløpsdato?

Vape e-juice vil på et eller annet tidspunkt bli dårlig, og da anbefaler vi at du heller kjøper ny flaske med vape e-juice. I Smokelab tilbyr vi alltid vape e-juice i høy kvalitet og har et bredt sortiment på mange forskjellige smaker. Vape e-juice smak blir ikke dårlig over natta, men tar heller tid og blir gradvis dårligere jo lenger man passerer utløpsdato på flasken.

Grunnen til at butikker setter en utløpsdato på sine vape e-juice smak flasker er fordi at etter ca. 1 år vil ikke e-juice flaskene leve opp til den standarden e-juice smaken burde ligge på for å gi best mulig vaping opplevelse. På dette tidspunktet vil ikke vape e-juice smaken være like tilfredsstillende som den ville vært dersom det var en ny flaske. 

Nye Vape E-Juice Ingredienser Kan Forlenge Holdbarheten I Fremtiden

Flere store selskap og laboratorium innen vape bransjen jobber nå med en revolusjonerende vape e-juice for nybegynnere som er laget av vann-basert e-juice vape smak. Tradisjonelt, har vape e-juice lite til ingen vann innhold fordi vann tradisjonelt ikke fungerer bra med standard vape coils og har en tendens til å resultere i lekkasje og tørre drag.

Det jobbes nå med å lage en ny type vape e-juice smak som inneholder opp til 30% vann, og som er egnet til en ny type coil og vape teknologi som er tilpasset vannbasert vape e-juice smak. I tillegg til at vann basert vape e-juice smak kan være mer stabil er det også anslått at en flaske med vann basert vape e-juice smak også vil ha lenger holdbarhet. 

Hva Skjer Når Vape E-Juice Blir Eldre?

Under oppbevaring vil vape e-juice smak gradvis miste kvaliteten i innholdet og spesielt når utsatt for lys og luft. Nikotinen i e-juice flasken begynner å oksidere og bli gulere i fargen. Smak komponenter kommer i interaksjon med hverandre. Hvis vape e-juice smaken er oppbevart i en plastikk flaske kan det også hende at partiklene i e-juice flasken også blir påvirket av plasten. Når en flaske med vape e-juice smak blir veldig gammel vil du spesielt legge merke til tre ting:

  1. E-juicen vil gradvis endre farge.
  2. Dersom du har e-juice med nikotin, vil du merke at nikotinen i din vape e-juice gradvis mister sin styrke. Nikotin er veldig volatil og vil bli dårligere med tid. Derfor vil du legge merke til at noen velger å oppbevare vape e-juice smak med nikotin i frysere; det hjelper med å øke holdbarheten over tid.
  3. Smaken på vape e-juice du bruker vil endre smak. Med tid vil vape e-juice væsken endre seg når smaks forbindelsene smelter sammen og interagerer med hverandre. Har du passert langt over utløpsdato på vape e-juice væsken vil du merke at smaken ikke lenger gir en god nok kvalitet på smak, og da er det bare å hive den og kjøpe ny e-juice smak.

Hvordan Oppbevare Vape E-Juice

Det er spesielt 3 faktorer som bidrar til at vape e-juice går ned i kvalitet:

  1. Varme
  2. Lys
  3. Luft

Luft leder ofte til at ingrediensene i e-juice oksiderer, mens varme og lys bidrar til at ingrediensene oksiderer enda raskere. For å sørge for at vape e-juice holder kvaliteten i lengst mulig tid må du holde e-juice flaskene unna de varme, lys og luft. Det kan du gjøre med disse to enkle stegene:

  • Hold flaskene med e-juice lukket godt til du skal bruke det. Så lenge flaskene er godt lukket, vil du automatisk minimere oksideringen av e-juicen.
  • Vi i Smokelab anbefaler også at du oppbevarer flaskene i lukkede skap / hyller med klimakontroll slik at du forhindrer eksponering til varme og lys så mye som mulig.

Som nevnt tidligere, noen foretrekker å oppbevare e-juice i kjøleskapet eller fryseren. Oppbevaring av e-juice i kjøleskap eller fryser vil bidra til at du bevarer kvaliteten på vape e-juice flasken i mye lenger tid. Vi i Smokelab anbefaler dog at du oppbevarer e-juice i kjøleskapet eller fryseren kun hvis det ikke er i rekkevidde av barn i huset.

Går Vape E-Juice Ut På Dato? Oppsummering:

La oss oppsummere hoved argumentene diskutert i denne artikkelen. I dag, har vi lært at vape e-juice går ned i kvalitet ved oppbevaring over lang tid. E-juice går ikke ut på dato i den forstand at det blir farlig å bruke det, men vil på et tidspunkt gå ned i kvalitet hvor det ikke lenger er tilfredsstillende å røyke det i din vape enhet. Dersom din flaske med vape e-juice ikke lenger er like tilfredsstillende å røyke anbefaler vi at du kjøper en ny. Du kan forvente at en flaske med vape e-juice gir deg en best mulig vaping opplevelse opp til 1 år etter kjøpsdato / produksjons dato så lenge du følger våre råd til oppbevaring av vape e-juice. For best mulig oppbevaring av vape e-juice anbefaler vi i Smokelab at du oppbevarer dine flasker med e-juice borte fra lys, varme og luft.

Vil Du Kjøpe Vape E-Juice?

Vi i Smokelab tilbyr en rekke vape e-juice fra kjente merkevarer til veldig konkurransedyktige priser. I tillegg tilbyr vi rask levering av vape e-juice til hele Norge med Posten / Bring. Trykk har for å kjøpe vape e-juice fra:

E-juiceE-sigarettVape guide