Vannpipe Guide: Slik setter du opp din vannpipe (10 enkle steg) - SmokeLab

10 Steg for Oppsett av Vannpipe

Det er ikke alltid like lett å vite hvordan du skal sette opp din vannpipe for å oppnå en optimal sesjon. Vi lister opp 10 steg du kan følge for å gjøre det lettere for deg å gjøre klar din vannpipe hvor vi inkluderer anbefalt vannpipe tilbehør og smak.

Steg 1: Rengjør din vannpipe

Sørg for at du rengjør din vannpipe godt. Her skal du spesielt rengjøre vann vasen, pipen og vannpipe hode. Les mer om hvordan du best rengjør vannpipen din.

Rengjøring av vannpipe

Steg 2: Fyll vann i vannpipe vasen

For mye eller for lite vann i vannpipe vasen kan resultere i dårlig luft gjennomtrekk når du inhalerer. Vi anbefaler at du fyller nok vann så vannet er 2 cm over luft hullene på bunnen av pipen som går ned i vannet. For å få en enda mer behagelig sesjon anbefaler vi at du også bruker kaldt vann med isbiter.

Fyll vann i vannpipe vase

Steg 3: Sett sammen vannpipen

Neste steg blir å koble selve pipen til vann vasen, og vannpipe slangen til pipen. Kontroller gjerne at pipen er montert fast i vann vasen før du går videre. Noen moderne vannpiper kommer med ny "klikklås" teknologi som gjør jobben lettere og sikker.

Monter vannpipe pipen med vann vasen

 Steg 4: Dobbeltsjekk luft gjennomtrekket 

Det er viktig at du dobbeltsjekker luft gjennomtrekker i din vannpipe før du starter en røyke sesjon. Det kan du enkelt gjøre ved å plassere fingeren din slik at du dekker åpningen på toppen av pipen din (der vannpipe hode skal sitte). Deretter inhalerer du med slangen. Det burde være lite til ingen luft gjennomtrekk.

Kontroller luft gjennomtrekk på din vannpipe

Steg 5: Monter skålen

De fleste vannpiper kommer med en egen skål som skal monteres på toppen av pipen og under tobakk hode. Denne skal du nå montere på toppen av pipen.

Vannpipe

Steg 6: Strø smak i vannpipe hode

Dette steget er viktig for røyke sesjonen. Når du fyller vannpipe hode med smak anbefaler vi at du bryter opp smaken og strør det pent i vannpipe hode. Sørg for at du ikke dekker hullene og dermed stopper luft gjennomtrekket når du skal inhalere. Videre anbefaler vi at du fyller smaken like under nærmeste kant.

Vannpipe smak

Steg 7: Legg folie over hode eller monter din heat manager

Bruker du folie skal du nå legge et lag med folie over vannpipe hode og feste den godt rundt. Pirk små hull med passe god avstand mellom hullene på folie. Vi anbefaler dog at du bruker heat manager så du slipper å bruke folie til hver sesjon. Heat manager vil også hjelpe med bedre varmefordeling og regulering. Monter den nå på toppen av vannpipe hode.

Vannpipe kull

Steg 8: Monter vannpipe hode

Du kan nå plassere vannpipe hode på toppen av pipen. NB: Sørg for at den sitter fast og ikke er løs. Etter at du har røyket kan smaken sette seg i hode som gjør det vanskelig å feste hode skikkelig på pipen. Her kan du enkelt tørke bort smaken med tørkepapir i åpningen til vannpipe hode.

Vannpipe norge

Steg 9: Tenn kull og plasser disse på folie eller din heat manager

Du kan nå tenne på vannpipe kullet og plassere disse direkte på folie eller din heat manager. For en optimal sesjon anbefaler vi at du bruker kokosnøtt. kull i kuber da det gir mindre kull ettersmak, og at du benytter en heat manager istedenfor folie.

Vannpipe kull

Steg 10: Inhaler med vannpipe slangen

Etter at du har plassert påtent kull på vannpipe hode kan det ta 2-4 minutter før vannpipen kommer skikkelig i gang. Vær tålmodig og start å inhalere for å få i gang vannpipen.

Skal du kjøpe en ny vannpipe? Trykk her for å se vårt vannpipe utvalg.

Vår nettbutikk tilbyr vannpiper og vannpipe tilbehør (inkludert vannpipe smak) til konkurransedyktige priser og levering til hele Norge. 

VannpipeVannpipe guide