E-sigaretter Versus Vape Kit: Hva er forskjellen? - SmokeLab

Hva er forskjellen mellom en e-sigarett og en vape kit?

Hvis du har valgt å bytte fra å røyke tradisjonelle sigaretter til å bruke vape, så har du gjort et veldig viktig valg i livet. Mange år fra i dag vil du kunne se tilbake på dette valget og innse hvilken betydning det har hatt på ditt liv. For at vape skal være den endringen i livet du faktisk ønsker den skal være, så må du gå fullt ut med vaping for at det skal hjelpe deg med røykeslutt. Her blir det da desto viktigere å velge riktig vape enhet for deg.

Mange kjøper sin første vape enhet uten å sette seg inn i hva de kjøper, og for mange er det vanskelig å forstå forskjellen på ulike vape enheter. Det kan være at man velger å kjøpe en vape enhet fra en butikk fordi man har sett at andre bruker tilsvarende vape type, og ikke fordi den passer dens egen behov best. Men, hos oss i www.smokelab.no vil vi ikke bare tilby et stort utvalg av vape, men også hjelpe deg med å velge den rette vape enheten for deg og dine behov.

Et av de oftest stilte spørsmålene fra nybegynnere er; hva er forskjellen mellom e-sigaretter og vape kits, og hvorfor er det slik at flere vape butikker ikke selger de samme e-sigarettene som du finner hos tradisjonelle tobakk butikker? Dette er typen spørsmål vi vil svare på i denne bloggen. SmokeLab Norge er her for å hjelpe deg med å ta riktige valg når det kommer til kjøp av vape.

Hva er en E-Sigarett?

En e-sigarett er en vaping enhet som komer med forhåndsfylt e-juice, og hvor noen av dem kommer med avtakbare e-juice kapsler som du kan bytte ut når du røyker ferdig. Med andre ord er e-sigaretter som regel klare til bruk så fort du tar den ut av emballasjen. Det er i prinsippet to type e-sigaretter som du finner i vape butikker:

  • Engangsvape
  • Ferdigfylte vape pod-systemer

Engangsvape kommer i en enkel pakning og med forhåndsfylt e-juice vape smak. Med andre ord kjøper du en vape enhet som du kan starte å røyke med ut fra boksen og som ikke trenger vedlikehold. Du røyker med engangsvape til den blir tom og kvitter den med den.

Med en forhåndsfylt vape pod-basert e-sigarett, vil det følge med forhåndsfylte e-juice kapsler som kan skiftes ut når de blir tomme. Når du røyker ferdig en vape pod-basert e-sigarett, kaster du enkelt den tomme e-juice kapselen og erstatter den med en helt ny e-juice kapsel fra samme leverandør. Selve pod-enheten er oppladbar og kan gjenbrukes. 

Tradisjonelle e-sigaretter har to hoved karakteristikker som gjør at de blir veldig attraktive for førstegangs vape røykere. Det første er at de er lett tilgjengelige hos de aller fleste vape butikker, og det andre er at de som regel er utrolig enkle å bruke.

Enkeltheten med tradisjonelle e-sigaretter kommer dog med en kost, og det skal vi nå forsøke å belyse.

Den høye kosten med enkle e-sigaretter

Hvis tradisjonelle e-sigaretter er den enkleste formen for vaping, og de er tilgjengelige hos de fleste vape butikker, hvorfor er det slik at ikke alle som røyker med vape bruker dem? Som det viser seg, har tradisjonelle e-sigaretter to store ulemper som kan påvirke din opplevelse med vape. Disse ulempene er store nok, og kan i noen tilfeller forhindre deg fra å slutte å røyke tradisjonelle sigaretter hvis det ikke er den rette vape metoden for deg.

E-sigaretter koster mer enn vape kits

Den første, og største ulempen med tradisjonelle e-sigaretter er at de representerer den dyreste form for vaping du kan bruke. I noen tilfeller vil tradisjonelle e-sigaretter koste nesten like mye som tradisjonelle sigaretter, og det er veldig synd. Et av de største fordelene med å bytte fra tradisjonelle sigaretter til vape er nemlig at vape er rimeligere i lengden.

  • Hver gang du kjøper en engangsvape, kjøper du faktisk et nytt batteri, et kretskort og en integrert krets. Kosten av disse delene vil merkes med tid.
  • E-sigaretter med forhåndsfylte kapsler, eller kassetter, er enheter som bare fungerer med kapsler som er laget for den spesifikke enheten du bruker, og disse kommer som regel med en Premium-pris.

Tradisjonelle e-sigaretter kommer med et mindre utvalg av e-juice sammenlignet med Vape Kits.

Med tradisjonelle e-sigaretter betaler du ikke bare mer for vaping enn du burde, men du betaler også en høy pris for en dårligere vape opplevelse. Det er fordi forhåndsfylte e-sigaretter og pod-systemer ikke tilbyr den samme bredden med e-juice vape smak som tilbys med fullverdig vape kits.

Hva er en Vape Kit?

Nå som du har forstått hva en e-sigarett er, hva er så en vape kit? Vape Kits er en vape-system som er designet slik at den både er oppladbar og kan fylles med e-juice i en egen tank for vape smak. Det at du kan fylle på med smak i en vape kit spiller en stor rolle på hvor bra vape opplevelse du får.

En annen forskjell mellom e-sigaretter og fullverdige vape kits, er at du ikke like lett vil kunne finne vape kits hos tobakk butikker. Det er fordi mange av butikkene som selger tradisjonelle sigaretter og e-sigaretter tilbyr produkter fra leverandører som de har inngått samarbeid med. Derfor mener vi at når du skal kjøpe en fullverdig vape kit, vil du definitivt få den beste handleopplevelsen hvis du kjøper fra en online vape butikk eller besøker en vape butikk nær deg

Med det sagt så vil vi gjøre det klart for deg at å kjøpe en fullverdig vape kit krever litt mer av deg i form av oppsett av vape enheten, men det er ikke like komplisert som folk frykter når man kjøper en vape kit for første gang. Vi i SmokeLab Norge anbefaler å kjøpe en fullverdig vape kit enten for bruk alene eller som en ekstra vape enheten ved siden av dine e-sigaretter.

Vape Kits er den beste vape enheten for nybegynnere!

Som du kanskje har forstått fra denne bloggen mener vi at du nesten alltid vil få en bedre vape opplevelse dersom du går for en vape kit fremfor en tradisjonell sigarett, engagsvape eller forhåndsfylt pod-system. Vi skal nå diskutere hvorfor:

Vape Kits gir deg en bredere utvalg av e-juice til vape

Vi har allerede diskutert det begrensede utvalget av e-juice smak en får med e-sigaretter sammenlignet med om man velger vape kit, men vi ønsker også å underbygge våre påstander med faktiske tall. Kjøper du en e-sigarett eller forhåndsfylt pod-system vil du kunne forvente å kunne velge mellom ca. 8-12 forskjellige smak. Hvis du ikke like e-juice vape smak utvalget, eller ønsker mer variasjon må du finne deg e-sigaretter fra en ny leverandør.

Til sammenligning, vil du når du besøker en vape butikk se at det er hundretalls av forskjellige e-juice smake til vape i hyllene å velge mellom. Hvis du har en påfyllbar vape kit, kan du bruke hvilke som helst leverandører av e-juice smak du finner. Variasjonen og det brede utvalget av e-juice smak til vape er noe av det som gjør vaping så unikt, og med en fullverdig vape kit vil du kunne velge og vrake mellom e-juice smak.

Vape Kits har som regel bedre kvalitet på komponentene

Den andre fordelen med Vape Kits til sammenligning med e-sigaretter er at påfyllbare vpae kits som regel har bedre kvalitet på komponentene den er laget av. Det betyr i praksis at vape kits i de aller fleste tilfeller har lenger holdbarhet enn forhåndsfylte pod-systemer. Hvor e-sigaretter er laget av billige komponenter er påfyllbare vape kits laget for å holde i mange måneder, og år, med konstant bruk.

Med bedre kvalitet på komponentene vil ikke en vape kit bare bety at den holder lenger, men en vape kit vil også kunne gi deg en bedre vape røyke opplevelse på alle respektive måter. Du kan gjerne sjekke vår vape butikk på www.smokelab.no for å se utvalget av vape og vape juice vi tilbyr i Oslo og omegn. For eksempel vil en Vape Kit som GeekVape Aegis Legend 2 ha komponenter som vape entusiaster elsker! Her vil du få en fullverdig vape kit som du får mest ut av smaken fra i tillegg til større vape røyk mengde, og det er to ting som er utrolig viktig for alle som bruker vape. Vi selger også et stort utvalg av vape juice og e-juice til vape, med henting og levering til Oslo, og resten av Norge.

Vape Kits krever mer vedlikehold

Nå er vi vel enige om at vape kits generlt tilbyr en bedre vape opplevelse sammenlignet med vape pen, eller e-sigaretter. Men, det er også viktig at du forstår at en fullverdig vape kit ofte også krever mer vedlikehold.

Med en forhåndsfylt pod-system og e-sigaretter vil det eneste du trenger å tenke på være å lage enheten, og bytte ut vape juice kapslene når de går tom for vape juice. Selv om disse type vape enheter ikke nødvendigvis tilbyr de beste vape opplevelsene, blir mange tiltrukket til de på grunn av at de er lette i bruk og ikke krever vedlikehold.

Bruker du en fullverdig vape kit er dette litt annerledes. Du trenger ikke bare å lade batteriet, men du må også beholde tanken eller poden full, og når enhetens e-juice smak kvalitet begynner å gå ned må du bytte ut podden eller coil. Med det kreves det naturligvis litt mer vedlikehold å bruke vape kit sammenlignet med e-sigaretter, men vi mener at den ekstra innsatsen er verdt det.

Vi i SmokeLab anbefaler deg å sjekke ut vår vape butikk og nettbutikk, og kontakte oss dersom du trenger hjelp med å velge ut en riktig vape kit, e-sigarett eller forhåndsfylt pod-system som passer deg best. Ønsker du å slutte å røyke er det desto viktigere at du faktisk velger den rette vape enheten og vape juice til ditt behov.

Vape Juice in Vape Kit

E-sigarettVape guideVape kit