Hva Er Salt Nikotin? E-juice 101 for nybegynnere - SmokeLab

 De nye pod vaping systemene har vært revolusjonerende for vape entusiaster rundt om i verden, og spesielt de som plukker opp vape for å slutte å røyke. Pod vaping systemer er spesielle fordi de kom til parallelt med utviklingen av nikotin sal e-veske og er spesielt designet for å levere best mulig ytelse med nikotin salt innholdig e-juice.

 Men, hva er det nikotin salt e-juice egentlig betyr? Er du ny til vape har du sikkert brukt litt tid til å lese deg opp på ulike vape blogger for å få tips og triks. Du har også helt sikkert lest at for tradisjonelle røykere er det best å bruke e-juice med «nic salt», men, hva er egentlig «nikotin salt»? Hvorfor er e-juice med nikotin salt det beste for de som ønsker å slutte med tradisjonell røyk?

 I denne artikkelen svarer vi de mest stilte spørsmålene rundt vape og e-juice med nikotin salt, og du kan derfor se på denne artikkelen som en kort «vaping 101».

I Smokelab Norge selger vi kun e-juice uten nikotin salt / fribase nikotin. Klikk her for å kjøpe e-juice til din vape enhet i dag! 

Hva Er Nikotin Salt?

 I dens naturlige form i en tobakk plante, er nikotin et proton salt. Med andre ord, har nikotin molekyler et ekstra proton som binder det til salt. Nikotin er ikke veldig flyktig i dens salt form, noe som gjør det vanskelig å oppnå høye utbytter i ekstraksjonsprosessen. Av den grunn blir tobakk leverandører som ønsker å få ut nikotin fra tobakk planten for bruk i e-juice og andre nikotin erstatningsprodukter nødt til å bruke løsemidler for å øke ekstraksjonsutbyttet. Ammoniakk er sannsynligvis det most populære løsemidlet som brukes i nikotin utbytte / uttak, men mange midler med høy pH verdi kan brukes. Prosessen med å utsette tobakk for et alkalisk løsningsmiddel bryter protonet som binder nikotin og saltet, og resulterer i en enda mer flyktig nikotin kaldt «fribase nikotin».

 Fribase nikotin er den mest kjente formen for utvunnet niktoin, og er brukt som en base for all e-smak for vape som inneholder nikotin. Fribase nikotin er også brukt for de aller fleste røyk erstatningsprodukter som skal hjelp med røykeslutt. Nikotin salt derimot, er i bunn og grunn kun fribase nikotin vape juice med en liten justering.

 Det viser seg fra erfaring at det å bruke fribase nikotin kan være veldig forskjellig sammenlignet med å bruke standard nikotin salt. Før vi går inn på hva nikotin salt er og hvilken fordeler den har.

Fribase nikotin’s fordeler og ulemper

Fribase nikotin var det eneste som var tilgjengelig i vape juice når vape inntok markedet, og de fleste som brukte vapes var veldig fornøyde med det. Her er noen fordeler med fribase nikotin:

Fribase nikotin er mer biotilgjengelig enn salt nikotin

  • Sammenligner med disse to nikotin typene, er fribase nikotin den mest tilgjengelige av edm. Det er fordi fribase nikotin er mer volatil og har best utgangspunkt til å gjøres om til røyk under en vaping sesjon. Hvis du har fribase niktoin e-juice og nikotin salt e-juice, og begge har samme nikotin styrke, vil fribase e-juice være den mest tilfredsstillende å røyke for folk flest.

Fribase nikotin gir sterke følelse i lungene i e-juice med høy niktoin styrke

  • Det unike med fribase nikotin er at siden det er noe alkalisk, vil å røyke vape e-juice med fribase nikotin og høy nikotin styrke resultere i sterkere følelse i lungene når du trekker. Dette i seg selv er fribase nikotin sin største styrke og svakhet. Ved høy nikotin styrke vil noen oppleve kløe i halsen og lungene når de røyker fribase niktoin e-juice, og som ligner veldig på den følelsen man får i lungene når ma røyker tradisjonelle sigaretter. Dette er fribase nikotin sin største svakhet, og hvorfor nikotin salg eksisterer. Dette vil vi komme tilbake til senere i artikkelen.

Fribase nikotin leverer sterke smak med lav nikotin styrke

  • Til tross for at fribase nikotin gir en sigarett lignende følelse i halsen når man røyker e-juice med høy nikotin styrke, er fribase nikotin e-juice en fryd å røyke med lav nikotin styrke. Dagens vape tanks med god kvalitet er kapable til å produsere mye røyk med e-juice som har lite nikotin styrke. Dagens moderne vape tanks produserer så mye røyk at folk generelt røyker e-juice med lav nikotin styrke. Her finner du at mange foretrekker fribase nikotin smak.

Hva Er Nikotin Salt E-juice?

Så langt har du lært at nesten all nikotinekstraksjon utføres med alkalisk løsningsmiddels. Ved å øke pH verdien til nikotin vil man bryte protonet, og frigjøre nikotin molekylene fra saltet og slippe det ut som fribase nikotin. I tillegg har du lært at fribase nikotin e-juice er det man startet å røyke når vape traff markedet, men hvordan legger man så til salt tilbake i nikotin e-juicen? Svaret er enkelt: man leger til en syre for å ta ned pH verdien av nikotinen.

Nikotin salt e-juice er i praksis det samme som standard fribase nikotin e-juice. Den eneste forskjellen er at nikotin salt e-juice også inneholder en mild syre av matkvalitet som benzosyre. En liten mengde med rett syre er alt som trengs for å reversere den kjemiske transformasjonen og gjøre om nikotinen til salt igjen.

Hva er fordelen med nikotin salt vape juice?

Så langt, har artikkelen forklart at en av de største fordelene til fribase nikotin er at den er mer biotilgjengelig, og vil derfor gi en mer tilfredsstillende styrke sammenlignet med nikotin salt. Samtidig har artikkelen også tatt for seg at fribase nikotin med høy nikotin styrke kan skape ubehag ved vaping for mange.

Den største utfordringen med fribase nikotin er med mindre vaping enheter. Med en veldig liten vaping enhet som Nord 2 trenger man e-juice som har nikotin styrke på rundt 50 mg/ml for å få nok nikotin i trekkene som du ville gjort med vanlig sigarett. Det er derimot umulig å få til det med fribase nikotin e-juice fordi den da vil skape utrolig stor ubehag for den som røyker vape. Med fribase nikotin e-juice klarer de aller fleste å tåle opp til 18 mg/ml.

Salt nikotni e-juice er perfekt for de aller fleste som er nye til vape fordi den leverer en tilsvarende følelse som tradisjonelle sigaretter når du trekker / inhalerer. Dette gjør at det blir lettere for folk flest å gå over fra tradisjonelle sigaretter til vaping. Med fribase nikotin vil man ikke kunne levere like høy nikotin styrke som man vil kunne med nikotin salt e-juice. Det gjør nikotin salt e-juice til veldig godt likt blant brukere av vape, og spesielt mindre vape enheter. Så, til tross for at fribase nikotin e-juice er mer biotilgjengelig enn niktoin salt e-juice, evner sistnevnte e-juicen å levere e-juice med mye høyere nikotin styrke. De fleste som bruker vape foretrekker e-juice med høyere nikotin styrke, og av den grunn har nikotin salt e-juice tatt av i popularitet.

Hvis du er interessert i e-juice med høy nikotin styrke, vil du trenge en vape enhet som er laget for mouth-to-lung (MTL) inhalering stil. MTL vape enheter produserer som regel mindre vape røyk, og det er akkurat det du tregner når du skal bruke e-juice med høy nikotin styrke.

Her i Smokelab, er vi opptatt av å identifisere hvilke vape enhet som egner seg til hvilke inhaleringsmetode for å forhindre forvirring, og ikke minst gjøre det lettere for deg å velge hvilken vape enhet som passer deg og ditt behov best. Hvis du fremdeles er usikker på hvilken vape enhet som passe deg best anbefaler vi at du tar kontakt med oss på chat så skal vi hjelpe deg med å finne den rette vape enheten til deg, og ikke minst hvilken e-juice vi tenker du vil like.

E-juiceE-sigarettVape guide