Personopplysnigner

Personvernerklæring for Smokelab AS

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på Smokelab.no («Nettstedet») og i forbindelse med kjøp og andre henvendelser i sammenheng med SmokeLab AS. På denne siden vil du blant annet finne informasjon om hvilke opplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilken rettigheter du har. SmokeLab AS(organisasjonsnummer: 925 832 472) er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.

Kontaktinformasjon:

E-post: SmokelabNorge@gmail.com

  1. Hvorfor vi samler inn personopplysninger og hva slags informasjon vi samler inn

Listen under viser en oversikt over hvilken personopplysninger vi samler inn hos deg og hva vi bruker det til. Vi har også understreket det vi vurderer som vårt behandlingsgrunnlag i de ulike tilfellene.

  • Opplysninger samlet inn for å inngå og oppfylle avtalen: Når du kjøper varer fra SmokeLab samler vi blant annet navn, telefonnummer, epost, adresse og eventuell betalingsinformasjon, hvilken type vare(r) eller tjeneste(r) du har kjøpt, når du kjøpte og eventuell utleveringsinformasjon.

Oppfølging av salget: Ved kjøp, bestilling eller reservasjon av produkter fra SmokeLab vil vi også bruke dine personopplysninger for å følge opp salget internt i vår bedrift. Vi sender følgene informasjon i maskert («hashed») form til selskapene Google og Facebook for å følge opp hva slags innvirkning våre elektroniske / digital markedsføringsaktiviteter har på salget: e-postadresse som du registrerte ved kjøpet, kjøpesum, produkt-ID og kjøpsdato. Dette gjør vi på grunn av vår interesse knyttet til oppfølging av effektene av elektronisk / digital markedsføring og oppfølging av salget. Vår oppfatning er at vår interesse og den totale fordelen for å utføre denne behandlingen har større vekt enn ulempen som behandlingen eventuelt skulle ha for deg.

Reklamasjoner og reparasjoner: Hvis du foretar en reklamasjon på en av våre produkter eller ber oss om å reparare en vare du kjøpte hos oss, trenger vi kontaktopplysninger for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon med tilknyttet informasjon om status på service, historikk, samt eventuelle oppgraderinger av produkter, samt å for å holde deg oppdatert på det som angår deg. Formålet med dette er at vi skal kunne oppfylle og administrere våre avtale med deg og levere en service til tilfredsstillende kvalitet og etter forventninger. Dette gjelder enten leveringer, garanti, sakder eller returer.

For at vi skal kunne levere og oppfylle våre forpliktelser i avtalen anses det som nødvendig at vi både samler og behandler personopplysningene nevnt over. I den grad vi gjennomfører en begrenset behandling av dine personopplysninger for å kunne følge opp salget internt har vi tatt den vurdering at vår interesse i å gjøre dette er større enn den eventuelle ulempen det ville hatt på deg som person. Vi vil også kunne samle inn og behandle dine personopplysninger til den grad det er nødvendig for å forsvare våre rettslige forpliktelser.

Kundeservice: Dersom du tar kontakt med oss så vil vi avhengig av hva henvendelsen gjelder og i hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon, chat eller e-post) ha behov for å kunne identifisere deg, hvilke(t) produkt(er) du har kjøpt, adresse, telefonnummer, e-postadresse. Vi kommer til å behandle de personopplysninger vi trenger for å kunne yte den kundeservicen du fortjener, eksempelvis navn, kjøpshistorikk, kontaktinformasjon (e-post og telefonnummer). Vår vurdering er at vi har funnet at vår interesse å behandle dine personopplysninger får å kunne yte best mulig kundeservice og behandle deg bra veier tyngre enn ulempen det eventuelt ville hatt for deg.

  • Etablering av brukerkonto (SmokeLab konto): I sammenheng med kjøp av produkter fra SmokeLab vil vi opprette en brukerkonto dersom det ikke er opprettet en fra før på deg, Transaksjonene vil etterhvert blir tilgjengeliggjort på «Min side». Formålet med det er å gjøre deg som kunde i stand til å spore dine egne bestillinger og henvendelser. I tillegg ønsker vi at du skal kunne avbryte eller angre kjøp, gi deg en enkel oversikt over din kjøpshistorikk fra vår nettbutikk, samt gi deg muligheten til å skrive ut kvitteringer på dine kjøp. For at du skal kunne slette din data eller kjøpshistorikk hos oss ber vi deg kontakte oss skriftlig på e-post eller sms, og identifisere deg.

Administrasjon av brukerkonto: Vi kommer til å ha tilgang til din brukerkonto hos oss for å kunne administrere dine kontaktopplysninger og eventuelle samtykker som du har gitt oss til å motta vårt nyhetsbrev, deltakelse i kampanjer eller lignende. På grunnlag av at vi er pliktige til å sørge for at dine personopplysninger er så riktig som mulig vil vi motta oppdatert inforsjon om deg fra tredjepartsløsninger for å oppdatere din profil så den stadig reflekterer sannheten så mye som mulig. Dette kan være informasjon som adresse, navn eller telefonnummer.
Vi anser det som at vi har en berettiget interesse i å effektivisere vår dialog og kontakt med deg, og å administrere dine personopplysninger gjennom en kundekonto og at denne interessen veier tyngre enn eventuel ulempe det vil ha for deg.

  1. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?
  • Bruk av eksterne leverandører:

Vi bruker følgende typer av eksterne leverandører:

  • Produktleverandører
  • Transportører
    Dine kontaktopplysninger og andre relevante opplysninger vi har registrert om deg vil kunne bli utlevert til leverandøren dersom du bestiller eksterne tjenester, eller til transportøren som vil foreta frakten / leveransen av ditt produkt etter kjøpet. Dersom du har gitt oss din samtykke til elektronisk markedsføring vil vi bruke følgende type eksterne tjenestetibydere:
  • Annonsenettverk, så som Google og Facebook
  • Byråer, slik som markedsøfingsbyråer, statistikkbyråer og analysebyråer.
    Dine kontaktopplysninger og andre relevante opplysninger vi har registrert om deg vil kunne bli utlevert til disse tjenestetilbyderne. Dette gjør vi for å kunne levere relevant kommunikasjon og reklame til deg i tillegg til å kunne tilby relevante produkt anbefalinger, innhold og for å utføre analyser for å forbedre og videreutvikle våre tjenester og produktsortiment. Vi kan også gjennomføre spørreundersøkelser med formål med å finne ut av hvor godt vi lykkes med dette.

    Eksterne leverandører som ikke har lov til å bruke dine kontaktopplysninger eller data vi samler om deg (annet enn å utføre tjenester for oss) er:
  • Offentlig myndig mv.
  1. Pålogging via sosiale medier
    • For at pålogging på vår nettbutikk skal være så enkel som mulig tilbyr vi deg muligheten til å logge inn ved bruk av andre tjenester som Facebook, Paypal, Google eller Microsoft for deg som har det. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at dersom du benytter deg av innloggignsmetoder nevnt over, vil personvernvilkårene for den aktuelle tjenesten gjelde for eventuell innsamling av personopplysninger eller bruk av informasjonskapsler mens du er innlogget.
  2. Bruk av informasjonskapsler mv.
    • Et av tiltakene vi har satt for å bedre brukeropplevelsen på nettbutikken vår er å ta i bruk såkalte informasjonskapsler, eller cookies. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Det er viktig for oss å informere deg om at du har muligheten til å forhindre at det legges inn informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Interner Explorer, Opera etc.) er innstilt til å akseptere cookies automatisk, men du har absolutt muligheten til å endre denne / disse innstillingene selv slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Derimot er det en ulempe, og det er at nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen til at det ikke vil fungere optimalt er at disse informasjonskapslene bidrar til en bedre handleopplevelse for deg, for eksempel bruker vi slike informasjonskapsler for å huske hva du har lagt inn i handlekurven.
      I tillegg til informasjonskapsler benytter vi også andre verktøy for å hente inn informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på nettstedet (nettbutikken) vårt. I tillegg til en del data / informasjon om hvordan du velger å navigere på nettbutikken vår / nettstedet vårt. Dette gjør vi selvfølgelig for at vi skal kunne optimalisere brukeropplevelsen basert på trender, og for at vi skal gjøre nettbutikken mer brukervennlig.

  3. Sletting
    • Som hovedregel vil vi i SmokeLab slette dine personopplysninger når vi ser at vi ikke trenger det for å besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt(eksempelsvis 1 år for vannpipe). Et unntak her at om vi trenger dine personopplysninger i et lengre tidsrom for å møte andre legitime formål eller lovpålagte forpliktelser, eksempelvis i henhold til regnskapslovgivningen.
      Dersom du velger å trekke din samtykke så vil vi slette personopplysninger som vi behandler på det grunnlaget.
      Det kan også hende at vi istedenfor å slette personopplysninger velger å anonymisere innholdet. Det vil si at vi fjerner alle identifiserende eller potensielt identifiserende kjennetegn fra databasen.

  4. Dine Rettigheter
    • Vi i SmokeLab setter våre kunder først og verdsetter all form for tilbakemelding. I listen under ser du hvilken rettigheter du har som kunde når du ta kontakt med oss:
      • Trekke samtykke tilbake: Dersom du har gitt oss i SmokeLab samtykke til å motta henvendelser og tilbud fra oss på varer og tjenester vi leverer, kan du når som helst velge å treke det samtykket tilbake. Dersom du ønsker å trekke samtykke ber vi deg kontakte oss på SmokelabNorge@gmail.com eller ved å bruke kontakt oss skjema som du finner en lenke til i bunnen av siden.
      • Be om innsyn: Som kunde av oss har du alltid rett til innsyn i hvilken personopplysninger vi har lagret om deg.
      • Be om retting eller sletting: Du kan når som helst be oss om å rette / endre personopplysninger vi har om deg slik at det samsvarer med realitetsbildet ditt, eller enkelt be oss om å slette dine personopplysninger. Med mindre det er tungsveiende grunner for å ikke slette dine personopplysninger vil vi alltid gjøre det, for eksempel at vi på grunn av dokumentasjonshensyn må ha dine personopplysninger lagret. Det kan være et tilfelle hvor vi ikke vil være like imøtekommende.
      • Dataportabilitiet: Du kan be om dataportabilitet for eksempel for personopplysninger du har gitt oss i medhold av samtykke eller som har vært nødvendig for å gjennomføre en kjøpsavtale.
      • Spørre om å begrense: Du kan spørre om at vi begrenser behandling eller protestere mot deler av behandling.
      • Hvordan ta i bruk dine rettigheter?: Kontakt oss via «Kontakt Oss» skjema i bunnen av siden eller ved å sende en e-post til SmokelabNorge@gmail.com, også vil vi svare så snart vi kan og senest 30 dager etter at du har sendt inn din henvendelse.
      • Klage til myndighetene: I det tilfellet du ikke er enig i hvordan vi velger å behandle dine personopplysninger, kan du sende inn en klage til Datatilsynet.