Vannpipe Guide: Hvordan røyke vannpipe og shisha - SmokeLab

Du har sikkert sett bilder og video av andre røyke vannpiper i et avslappende miljø, med en slange stikkende ut av en pipe. De fleste som ikke er kjente med vannpipe har et bilde av at det er vanskelig å sette opp vannpipe, men det er det absolutt ikke. Etter å ha lest denne guiden skal du lære hvordan du selv kan sette opp en vannpipe, og hvordan du røyker en vannpipe. Denne bloggen er for nybegynnere som ønsker å sette i gang med sin første vannpipe.

Før vi setter i gang med steg for steg guiden ønsker vi å forklare noen terminologier.

Shisha er selve vannpipetobakken man røyker i en vannpipe.

Hookah er selve instrumentet du bruker til å røyke vannpipe. Med instrumentet sikter vi da til selve pipen, og det er ofte oppsett av selve pipen som folk tror er vanskelig. I denne guiden skal vi lære deg å sette opp og røyke din vannpipe slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det er vanskelig.

Steg for steg guide for oppsett av vannpipe:

 1. Demonter vannpipen fra vann vasen.
 2. Fyll vann vasen med vann. Vi anbefaler at du tilsetter isbiter i vann vasen for friskere drag. Sørg for at du har nok vann til at bunnen av pipen er 1.5 – 2 cm i vannet.
  Vannpipe Vann Vase
 3. Velg din favoritt vannpipetobakk du ønsker å røyke, og fyll vannpipe hode med vannpipetobakk. Sørg for at du ikke overfyller vannpipe hodet. Her anbefaler vi at vannpipetobakken er under den indre kanten i vannpipe hodet.
  Vannpipehode med Vannpipetobakk
 4. Plasser varmefordeleren på vannpipe hodet. Kjøp den perfekte varmefordeleren til din vannpipe her.
  Vannpipehode med vannpipe kull
 5. Plasser 3 vannpipe kull i kuber på kullbrenneren og vent til kullet gløder og det ikke er mye «svart» igjen. Kjøp den perfekte kullbrenneren her!
  Vannpipe kull
 6. Når vannpipekullet gløder må du plassere kullet inne i varmefordeleren, og lukke varmefordeleren med lokket. La kullet stå i varmefordeleren i 3-5 minutter før du starter å røyke.

Når vannpipekullet har stått i varmefordeleren i 3-5 minutter kan du starte din første vannpipe røykesesjon.

Når det kommer til vannpipe hoder så kan du i all hovedsak velge mellom to typer: Funnel og Egyptisk. Dersom du ønsker å røyke forskjellig smak anbefaler vi at du velger en moderne Funnel type vannpipehode. Klikk her for å kjøpe Funnel type vannpipehode.

Hvordan røyke vannpipe og shisha for første gang.

Kvaliteten på vannpiper du kjøper har en ekstremt stor innflytelse på din vannpipe opplevelse, med andre ord smaken under røykesesjonen. Ofte vil billigere vannpiper laget av dårlig kvalitet etterlate en ettersmak under røykesesjonene.

Tips for å oppnå best mulig vannpipe røykesesjoner:

 1. Bruk isbiter og kaldt vann når du fyller vann vasen til din vannpipe.
 2. Fersk vannpipetobakk er nøkkelen – ferskvare for vannpipetobakk avgjør om smaken er god eller ikke understreker flere eksperter. Sjekk ut vannpipetobakk uten nikotin her.
 3. Blås luft inn i vannpipen. Noen ganger vi røyk sitte fast inne i pipen, og hvis du ikke blåser inn så vil det påvirke smaken.
 4. Vannpiper laget av aluminium og stål med god kvalitet er ekstremt viktig. Alle våre vannpiper er laget med kvalitet i fokus. Kjøp våre vannpiper her!
 5. Ikke overfyll vannpipehode med vannpipetobakk.
 6. Rengjør vannpipen etter hver sesjon og sørg for at du bytter ut vannet i vannpipe vasen etter hver sesjon. Klikk her for å lese vår guide til hvordan du beste rengjør din vannpipe.
 7. Bruk naturlig vannpipe kull i kuber. Klikk her for å kjøpe vannpipe kull i kuber med kokos smak.

Vi håper at denne steg for steg guiden har hjulpet deg med å sette opp din vannpipe for første gang, og at du finner de vannpipe varene du trenger hos oss.

Hvordan bruke vannpipeVannpipeVannpipe guide